MULINETA TAZURA X-FEEDER MX6500

Mulineta TAZURA X-FEEDER MX6500 este destinata pescuitului la feeder si este conceputa pe criteriile mulinetelor consacrate de crap, acestea ajungand cu mult timp inaintea celor de feeder la apogeul performantei si implicit al fiabilitatii.  
Mulineta  este recomandata pescuitului la mare distanta datorita caracteristicilor avute.  Aici amintim tamburul long cast, sistemul wormshaft de asezare a firului, viteza de recuperare si nu in ultimul rand, componentele care dau fiabilitate mulinetei.

Mai multe detalii

220,00 lei cu taxe

1622

Produs nou

Mulineta TAZURA X-FEEDER MX6500  prezinta urmatoarele caracteristici:

DBBG SYSTEM  (double ball bearing gear system)  Rulment suplimentar pe pinionul mic cu un rol major in fiabilitatea mulinetei.
Acest ultim rulment fixat intre pinionul mic si carcasa aduce un mare plus angrenajului deoarece in acea zona, la majoritatea mulinetelor, axul pinionului mic ruleaza direct pe plasticul carcasei, sub apasarea pinionului mare. In urma uzarii plasticului, unghiul dintre pinioane se modifica, acesta fiind  sursa huruitului mulinetelor in timp.  Totodata pinionul mic nu mai apasa pe axul mulinetei, cursa acestuia fiind mult mai lina, diminuand totodata si uzura data de translatia axului.

- greutate redusa . Desi modelul este construit solid si prezinta dimensiuni mari ale tamburului pentru o mulineta de feeder, greutatea  mulinetei ramane la numai 380g.  Si asta in conditiile in care nu s-a facut niciun rabat in privinta functionarii, mulineta pastrand un numar mare de rulmenti, ax gros,  ax din  inox pentru pinionul principal, aspecte ce puteau scadea si mai mult greutatea mulinetei in situatia in care se subdimensiona rezistenta acestora, folosind materiale mai usoare si implicit mai putin rezistente.  Greutatea redusa este principalul avantaj dat de mulineta  aruncarilor la distanta, diminuand balansul lansetei dupa aruncare. Totodata, greutatea redusa ofera confort in utilizare, mai ales in pescuitul la distanta sau cel de competitie, in care drillul sau simpla recuperare a monturii dureaza destul de mult.

raportul de recuperare mare   completeaza cerintele pescuitului la distanta. Cu un raport de recuperare  de   4,6 : 1   si cu un tambur cu diametrul de 65mm,  MX6500 X-FEEDER recupereaza  aproximativ 90cm fir  la o rotatie completa a manivelei.

- frana rapida / frana progresiva, de precizie cu discuri din carbontex. Mulineta, fiind destinata pescuitului la varf ia in calcul foarte serios folosirea firelor subtiri. Numai o frana cu reglare precisa si alunecare constanta, fara fluctuatii, este utila.  Singurul material care ofera aceste avantaje este carbontexul.  L-am folosit si am obtinut o frana impecabila.
Mulineta este prevazuta cu doua capace pentru strangerea sistemului de franare: unul cu franare progresiva ( vine atasat pe mulineta) si unul cu franare rapida.

- angrenaj oscilant de mare precizie. Mecanismul mulinetei este prevazut cu doua tije  din otel rectificat. Acestea asigura o culisare perfect stabila pentru  sistemul wormshaft.

- manivela metalica slim cu infiletare directa in pinion.

- fusta sub tambur pentru diminuarea riscului ca firul sa intre sub acesta.

- pinion presat la rece pentru intarirea suprafetei de contact, prevazut cu ax filetat din otel inox ce asigura  o fixare ferma, rapida si fara jocuri a manivelei.

- tambur presat la rece pentru a obtine duritate maxima a materialului si diminuarea greutatii. A fost obtinut un tambur cu o rezistenta marita la lovituri, ce nu se ambutiseaza la atingeri usoare (ca in situatia celor din aluminiu netratat) si cu o greutate mult redusa, aspect  inca greu de realizat pentru majoritatea producatorilor de mulinete.
Capacitate tambur: 0,23mm- 300m,  0,25mm- 200m.


  - un aspect tehnic foarte important in functionalitatea de lunga durata a mulinetei este dat de faptul ca 
sistemul wormshaft este plasat in partea de jos a carcasei. Astfel, vaselina ce se depune in aceasta zona este preluata de piesa culisanta a sistemului wormshaft si este impinsa catre rotile dintate si axul mulinetei, asigurand  un circuit continuu al agentului de lubrefiere prin intreg sistemul mecanic.

- doua clipsuri. Tamburul mulinetei sunt prevazut cu doua clipsuri de prindere a firului.


Alte caracteristici :
- doi rulmenti pe pinionul mic ( plus cel antirevers )
- rulmenti 8+1, de inalta precizie, din otel inoxidabil, capsulati impotriva apei si a prafului
- frana rapida, de precizie, pe baza de discuri carbontex
- asezare conica a firului din wormshaft
- "fusta" sub tambur pentru ca firul sa nu se infasoare accidental pe axul mulinetei.
- sistem clichet cu avertizare sonora  atat pentru reglarea franei, cat si pentru rotirea tamburului. 
- manivela slim cu infiletare directa in pinion.
- doua clipsuri pe tambur.
- suruburi asamblare din inox.
- greutate 380g.

Mulineta TAZURA X-FEEDER MX6500 este construita pe principiul mulinetelor destinate pescuitului marin, avand protectie marita la oxidare pentru toate piesele componente .

GREUTATE380g
DIAMETRU TAMBUR65mm
NR. RULMENTI9
WORMSHAFTDA
RAPORT DE RECUPERARE4,6 : 1
CAPACITATE TAMBUR 10,23/300m ; 0,25/200m
CAPACITATE TAMBUR 2NU ARE
GARANTIE2 ANI

Comenzile  peste  250 lei  beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT.
Comenzile intre 100 si 200 lei  au cost transport 18 lei.
Comenzile intre  0 si 100 lei au cost transport 25 lei.

Costurile de transport sunt valabile pentru orice locatie din Romania, indiferent de greutatea coletului, in aria de acoperie Fan Courier.
Pentru destinatii in afara ariei de acoperire Fan Courier, costurile suplimentare se calculeaza automat in comanda ta si sunt notate in rubrica "Total livrare". In situatia in care doresti eliminarea acestor costuri suplimentare, poti specifica in comanda adresa celui mai apropiat sediu Fan Courier de domiciliul tau, urmand sa ridici coletul de la sediul respectiv.

La primirea coletelor, iti recomandam sa verifici starea ambalajului, iar pentru cele care prezinta urme de deteriorare, lovituri sau indoituri ce pot afecta produsele din interior, te rugam sa refuzi livrarea.
in cazul in care orice unitate, accesoriu sau document lipseste din pachet, te rugam sa ne anunti in termen de 48 de ore de la primire. in caz contrar, societatea noastra nu isi asuma nici o despagubire de  completare a pachetului, numai  contra cost. De aceea, te rugam sa verifici atent continutul intregului pachet , in conformitate cu cele mentionate in factura si in comanda.

Produse Asemanatoare

Produse din aceeasi categorie