MULINETA TAZURA MX 14000

TAZURA MX 14000 este o mulineta ce respecta criteriile pescuitului de competitie, aspecte atent studiate de Dan Mitranescu in cei peste 10 ani de activitate in acest sector al pescuitului la crap, loc unde utilitatea mulinetei trebuie privita sub cele mai mici aspecte, iar fiabilitatea nu accepta rabat.
Noul model vine cu trei rulmeti in plus fata de modelul de baza si renunta la infiletarea manivelei in pinion.
Noua carcasa imbunatateste aspectul mulinetei si scade greutatea acesteia la numai 540g !
ATENTIE!  Sistemul de actionare a pick up-ului este manual. Pick up-ul se rabateaza si se repozitioneaza prin actionarea cu mana.  Acest lucru este recomandat in utilizarea oricarei mulinete pentru a proteja pinioanele.



Mai multe detalii

230,00 lei cu taxe

Produs nou

Amintim urmatoarele caracteristici ce au stat la baza realizarii mulinetei TAZURA MX 14000:

- slow oscillation 30. Sistemul asigura o asezare perfecta a firului, aspect ce favorizeaza aruncarea la mare distanta, reduce vibratiile mulinetei, reduce uzura dintre ax  si suprafata pe care acesta culiseaza. S-au obtinut 30 de rotatii  ( infasurari ale firului ) la o cursa completa a tamburului.

- diametrul mare al tamburului. Astfel s-a mers pe cea mai mare dimensiune intalnita la mulinetele de crap si anume 80mm. Principalul motiv al acestui aspect fiind recuperarea rapida. Totodata se asigura si o roluire mai ampla a firului,  fara a-i accentua spiralarea, ca in cazul mulinetelor cu tambur mai mic. In plus, mulinetele cu tambur mare ofera si posibilitatea incarcarii unei cantitati mai mari de fir gros, necesitate des intalnita in pescuitul plantat.

- greutate redusa . Aici a fost cel mai greu, deoarece acest aspect duce  la limita calculele. Dupa mai multe teste s-a reusit o greutate de numai 540g ! ,  greutate reala a mulinetei, ajungand la maximum 570g cu tamburul incarcat cu fir,  prag greu de atins pentru o mulineta cu diametrul tamburului de 80mm  folosita in pescuitul la crap.  Si asta in conditiile in care nu s-a facut niciun rabat la rezistenta sau la functionalitate, mulineta pastrand un numar mare de rulmenti, ax gros de 6mm,  angrenaj full metal, aspecte ce puteau scadea si mai mult greutatea mulinetei in situatia in care se subdimensiona rezistenta acestora, folosind materiale mai usoare si implicit mai putin rezistente.  Greutatea redusa este principalul avantaj dat de mulineta  aruncarilor la distanta, diminuand balansul lansetei dupa aruncare. Totodata greutatea redusa ofera confort in utilizare, mai ales in pescuitul la distanta sau cel de competitie, in care drillul sau simpla recuperare a monturii dureaza destul de mult.

- raport de recuperare mare, alaturi de un tambur cu diametrul mare, asigura viteza de recuperare. Aspectul completeaza cerintele pescuitului la distanta. Astfel, cu un raport de recuperare  de   4,7 : 1   si cu un tambur de 80mm,  MX14000 devanseaza in privinta vitezei de recuperare majoritatea mulinetelor existente pe piata, cu aproximativ 120cm fir recuperat la o rotatie completa a manivelei !

- frana de precizie cu discuri carbolitiu. Mulineta ia in calcul foarte serios folosirea firelor subtiri. Aici, numai o frana cu reglare precisa si alunecare constanta, fara fluctuatii, este utila. Totodata trebuie realizata o frana rapida, cu fixare ferma si cu eliberare intr-o plaja mica. In acest sens am folosit noul material numit carbolitiu ce detine proprietati identice carbontexului.

- angrenaj oscilant de mare precizie . Mecanismul mulinetei este prevazut cu o tija de culisare din otel rectificat si cu un profil inovator al carcasei, aspecte ce asigura o culisarea perfecta stabila a sistemului oscilant.

- fiabilitatea mulinetei.  Acest aspect este singurul care da valoare unei mulinete pe termen lung. Pentru un produs care numai prin continuitatea pe piata isi poate acoperi investitia, rabatul de la calitate nu poate sa existe. Asa ca toate piesele mulinetei au fost alese cu maximum de calitate, neexistand nicio posibilitate de "mai bun" in dreptul vreuneia. Aici amintim:
  - rulmenti japonezi de mare precizie, capsulati , din otel inoxidabil, 
  - pinion presat la rece pentru o suprafata de angrenare cu duritate ridicata.
  - tamburi presati la rece pentru a obtine duritate maxima a materialului si posibilitatea de diminuare a greutatii prin subtierea acestuia. Astfel a fost obtinut un tambur cu o rezistenta marita la lovituri, ce nu se ambutiseaza la atingeri usoare ( ca in situatia celor din aluminiu netratat ) si cu o greutate de numai 90g, aspect  inca greu de realizat pentru majoritatea producatorilor de mulinete.
  - ax gros de 6mm din otel inox.
  - frana pe discuri din carbolitiu, material mai costisitor, dar mai bun cand se doreste o frana cu reglaj perfect, mai ales in zona firelor subtiri.
  - un aspect tehnic foarte important in functionalitatea de lunga durata a mulinetei este dat de faptul ca sistemul wormshaft este plasat in partea de jos a carcasei. Astfel, vaselina ce se depune in aceasta zona este preluata de piesa culisanta a sistemului wormshaft si este impinsa catre rotile dintate si axul mulinetei, asigurand  un circuit continuu al agentului de lubrefiere prin intreg sistemul mecanic.

- tamburi cu dimensiuni diferite. Dupa cum se stie, in utilizarea firelor subtiri este nevoie de un tambur cat mai putin adanc. In acest fel se inlatura "umplutura", care pe langa faptul ca ingreuneaza inutil tamburul, nici nu preia perfect zona de asezare a firelor, aspect ce da mici diferente de nivel, cu repercusiuni negative in folosirea firelor subtiri.  Astfel a fost conceput un tambur de 10mm, cu o capacitate de 500m fir de 0,30mm, tamburul fiind destinat atat pescuitului lansat cat si pentru cel plantat.
Totodata, la polul opus, a fost luata in calcul si utilizarea firelor mai groase, in situatia in care mulineta este folosita la plantat sau alte stiluri ce implica aceste fire. Astfel a fost conceput si un tambur adanc, pe care pot intra mai bine de 500m de monofilament 0,40mm.
Mulineta MX 14000 ofera  facilitatea de a fi achizitionata numai cu unul dintre cei doi tamburi, in functie de stilul de pescuit vizat, dar totodata ofera si posibilitate achizitionarii de tamburi de rezerva, in oricare varianta de adancime, la un pret decent.

- MX 14000 este construita pe principiul mulinetelor destinate pescuitului marin, avand protectie marita la oxidare pentru toate piesele componente !

ATENTIE!  Sistemul de actionare a pick up-ului este manual. Pick up-ul se rabateaza si se repozitioneaza prin actionarea cu mana.  Acest lucru este recomandat in utilizarea oricarei mulinete pentru a proteja pinioanele.


Alte caracteristici :
- super slow oscillation 30
- rulmenti 10+1, de inalta precizie, din otel inoxidabil, capsulati impotriva apei si a prafului
- frana rapida, de mare precizie, pe baza de discuri carbolitiu
- asezare conica a firului din wormshaft
- disponibila in doua variante de adancime a tamburului ( MX 10000 si MX 14000 )
- "fusta" sub tambur pentru ca firul sa nu se infasoare accidental pe axul mulinetei.
- sistem clichet  pentru reglarea franei, cat si pentru rotirea tamburului. 
- manivela slim .
- carcasa cat si piesele exterioare  in intregime de culoare neagra.
- suruburi asamblare din inox.
- saibe din teflon pentru reglarea inaltimii tamburului
- greutate 540g !

     GARANTIE COMERCIALA  MULINETE  TAZURA MX 14000 

   Garantia comerciala oferita de danmitranescu.ro pentru mulineta TAZURA MX 14000 este de 3 ani.   Aceasta garantie consta in dreptul clientilor de a restitui produsul pe parcursul perioadei specificate si de a primi integral costul acestuia.

   Garantia comerciala se acorda in situatia in care clientul gaseste pe piata un produs similar* cu o valoare de pana la 290 lei* ce prezinta caracteristici mai performante sau componente superioare calitativ.

   Mulinetele TAZURA MX 14000  beneficiaza de garantia comerciala si in situatia in care se gasesc  greseli de proiectare aferente produsului, ce duc la deteriorari ale pieselor sau creeaza disconfort in utilizare.

   Garantia de conformitate este valabila in baza documentului de la achizitie.

      *Prin “produs similar” se intelege orice mulineta de serie cu aceeasi marime a tamburului (80mm), existenta pe piata la data achizitiei,  iar pretul de maximum 290 lei pentru un astfel de produs  trebuie sa fie cel cu amanuntul, sa se regaseasca in  magazinele online de pe teritoriul Romaniei si sa nu faca obiectul unei promotii.  ( pretul de 290 lei este limita fixata de modelul superior, respectiv TAZURA MX 14000 MAGNESIUM )






GREUTATE540g
DIAMETRU TAMBUR80mm
NR. RULMENTI12
WORMSHAFTDA cu SLOW OSCILLATION
RAPORT DE RECUPERARE4,7 : 1
CAPACITATE TAMBUR 1500m/0,30mm sau 500m/0,40 in functie de model
CAPACITATE TAMBUR 2se achizitioneaza separat
GARANTIE2 ANI

Comenzile  peste  250 lei  beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT.
Comenzile intre 100 si 200 lei  au cost transport 18 lei.
Comenzile intre  0 si 100 lei au cost transport 25 lei.

Costurile de transport sunt valabile pentru orice locatie din Romania, indiferent de greutatea coletului, in aria de acoperie Fan Courier.
Pentru destinatii in afara ariei de acoperire Fan Courier, costurile suplimentare se calculeaza automat in comanda ta si sunt notate in rubrica "Total livrare". In situatia in care doresti eliminarea acestor costuri suplimentare, poti specifica in comanda adresa celui mai apropiat sediu Fan Courier de domiciliul tau, urmand sa ridici coletul de la sediul respectiv.

La primirea coletelor, iti recomandam sa verifici starea ambalajului, iar pentru cele care prezinta urme de deteriorare, lovituri sau indoituri ce pot afecta produsele din interior, te rugam sa refuzi livrarea.
in cazul in care orice unitate, accesoriu sau document lipseste din pachet, te rugam sa ne anunti in termen de 48 de ore de la primire. in caz contrar, societatea noastra nu isi asuma nici o despagubire de  completare a pachetului, numai  contra cost. De aceea, te rugam sa verifici atent continutul intregului pachet , in conformitate cu cele mentionate in factura si in comanda.

Produse Asemanatoare

Produse din aceeasi categorie