MULINETA MX 14000 PLUS

Mulineta MX 14000 PLUS  este conceputa pe criteriile pescuitului de competitie la crap, iar noul model adauga un plus calitatilor deja existente pe varianta de baza.

Mai multe detalii

399,50 lei cu taxe

-15%

470,00 lei cu taxe

Produs nou

Mulineta MX 14000 PLUS  aduce o imbunatatire modelului de baza.
DBBG SYSTEM (double ball bearing gear system)  Rulment suplimentar pe pinionul mic cu un rol major in fiabilitatea mulinetei . Rulmentul se monteaza gratuit dupa achizitionarea mulinetei in atelierul nostru, inainte de livrare, fara taxe suplimentare.
Acest ultim rulment fixat intre pinionul mic si carcasa aduce un mare plus angrenajului, deoarece in acea zona axul pinionului mic ruleaza direct pe plasticul carcasei, sub apasarea pinionului mare. In urma uzarii plasticului, unghiul dintre pinioane se modifica, acesta fiind  sursa huruitului mulinetelor in timp.  Totodata pinionul mic nu mai apasa pe axul mulinetei, cursa acestuia fiind mult mai lina, diminuand totodata si uzura data de translatia axului.
Pe noul model a fost modificata cursa de blocare a pick up-ului, iar acesta se poate ridica  in punctul cel mai apropiat de talpa mulinetei.

Toate celelalte avantaje oferite de mulinetele MX 14000 raman neschimbate:

- slow oscillation 60. Sistemul asigura o asezare perfecta a firului, aspect ce favorizeaza aruncarea la mare distanta, reduce vibratiile mulinetei, reduce uzura dintre ax  si suprafata pe care acesta culiseaza. S-au obtinut 60 de rotatii  ( infasurari ale firului ) la o cursa completa a tamburului.

- diametrul mare al tamburului. Astfel s-a mers pe cea mai mare dimensiune intalnita la mulinetele de crap si anume 80mm. Principalul motiv al acestui aspect fiind recuperarea rapida. Totodata se asigura si o roluire mai ampla a firului,  fara a-i accentua spiralarea, ca in cazul mulinetelor cu tambur mai mic. In plus, mulinetele cu tambur mare ofera si posibilitatea incarcarii unei cantitati mai mari de fir gros, necesitate des intalnita in pescuitul plantat.

- greutate redusa . Aici a fost cel mai greu, deoarece acest aspect duce  la limita calculele. Dupa mai multe teste s-a reusit o greutate de numai 570g ! ,  greutate reala a mulinetei, ajungand la maximum 600g cu tamburul incarcat cu fir,  prag greu de atins pentru o mulineta cu diametrul tamburului de 80mm  folosita in pescuitul la crap.  Si asta in conditiile in care nu s-a facut niciun rabat la rezistenta sau la functionalitate, mulineta pastrand un numar mare de rulmenti, ax gros de 6mm,  ax din  inox pentru pinionul principal si angrenaj full metal, aspecte ce puteau scadea si mai mult greutatea mulinetei in situatia in care se subdimensiona rezistenta acestora, folosind materiale mai usoare si implicit mai putin rezistente.  Greutatea redusa este principalul avantaj dat de mulineta  aruncarilor la distanta, diminuand balansul lansetei dupa aruncare. Totodata greutatea redusa ofera confort in utilizare, mai ales in pescuitul la distanta sau cel de competitie, in care drillul sau simpla recuperare a monturii dureaza destul de mult.

- raport de recuperare mare, alaturi de un tambur cu diametrul mare, asigura viteza de recuperare. Aspectul completeaza cerintele pescuitului la distanta. Astfel, cu un raport de recuperare  de   4,75 : 1   si cu un tambur de 80mm,  MX 14000 devanseaza in privinta vitezei de recuperare majoritatea mulinetelor existente pe piata, cu aproximativ 120cm fir recuperat la o rotatie completa a manivelei !

- distanta marita intre talpa mulinetei si tambur.  In urma studiilor facute la desfasurarea firului de pe tambur in aruncare, s-a constatat ca acesta descrie spirale ce lovesc blancul lansetei. Aspectul genereaza frecari ce diminueaza lungimea aruncarii si mareste sansele ca spirele sa se transforme in bucle. MX 14000, in comparatie cu alte modele mai vechi,  vine cu o distanta marita intre talpa si tambur ( 8cm ), aducand un evident avantaj in desfasurarea firului. Totodata, axul mulinetei  este inclinat catre centrul inelului de plecare de pe lanseta, respectand coaxialitatea impusa de inele, pentru o desfasurare cat mai precisa a firului pe tot ansamblul.

- frana de precizie cu discuri carbontex. Mulineta, fiind destinata pescuitului la varf, ia in calcul foarte serios folosirea firelor subtiri. Aici, numai o frana cu reglare precisa si alunecare constanta, fara fluctuatii, este utila. Totodata trebuie realizata o frana rapida, cu fixare ferma si cu eliberare intr-o plaja mica. Singurul material care ofera aceste avantaje este carbontexul.  L-am folosit si am obtinut o frana impecabila.

- angrenaj oscilant de mare precizie . Mecanismul mulinetei este prevazut cu doua tije  din otel rectificat. Acestea asigura o culisare perfect stabila pentru piesele ce realizeaza  cursa tamburului.


- fiabilitatea mulinetei.  Acest aspect este singurul care da valoare unei mulinete pe termen lung. Pentru un produs care numai prin continuitatea pe piata isi poate acoperi investitia, rabatul de la calitate nu poate sa existe. Asa ca toate piesele mulinetei au fost alese cu maximum de calitate, neexistand nicio posibilitate de "mai bun" in dreptul vreuneia. Aici amintim:
  - rulmenti japonezi de mare precizie, capsulati , din otel inoxidabil, 
  - pinion presat la rece pentru intarirea suprafetei de contact , adonizat pentru rezistenta la deteriorare prin oxidare, prevazut cu ax filetat din otel inox, pentru o fixare ferma, rapida si fara jocuri a manivelei.
  - tamburi presati la rece pentru a obtine duritate maxima a materialului si posibilitatea de diminuare a greutatii prin subtierea acestuia. Astfel a fost obtinut un tambur cu o rezistenta marita la lovituri, ce nu se ambutiseaza la atingeri usoare ( ca in situatia celor din aluminiu netratat ) si cu o greutate de numai 100g, aspect  inca greu de realizat pentru majoritatea producatorilor de mulinete.
  - ax gros de 6mm din otel inox.
  - frana pe discuri din carbontex, material mult mai costisitor, dar pe departe cel mai bun, cand se doreste o frana cu reglaj perfect, mai ales in zona firelor subtiri.
  - un aspect tehnic foarte important in functionalitatea de lunga durata a mulinetei este dat de faptul ca sistemul wormshaft este plasat in partea de jos a carcasei. Astfel, vaselina ce se depune in aceasta zona este preluata de piesa culisanta a sistemului wormshaft si este impinsa catre rotile dintate si axul mulinetei, asigurand  un circuit continuu al agentului de lubrefiere prin intreg sistemul mecanic.

- tamburi cu dimensiuni diferite. Dupa cum se stie, in utilizarea firelor subtiri este nevoie de un tambur cat mai putin adanc. In acest fel se inlatura "umplutura", care pe langa faptul ca ingreuneaza inutil tamburul, nici nu preia perfect zona de asezare a firelor, aspect ce da mici diferente de nivel, cu repercusiuni negative in folosirea firelor subtiri.  Astfel a fost conceput un tambur "la fata" , cum i se mai spune, respectiv cu o adancime de numai 4mm, tamburul fiind destinat pescuitului lansat.
Totodata, la polul opus, a fost luata in calcul si utilizarea firelor mai groase, in situatia in care mulineta este folosita la plantat sau alte stiluri ce implica aceste fire. Astfel a fost conceput si un tambur adanc, pe care pot intra mai bine de 500m de monofilament 0,40mm.
Mulineta MX 14000 ofera  facilitatea de a fi achizitionata numai cu unul dintre cei doi tamburi, in functie de stilul de pescuit vizat, dar totodata ofera si posibilitate achizitionarii de tamburi de rezerva, in oricare varianta de adancime, la un pret decent.

- INOVATIA .  Spuneam ca mulineta a fost conceputa tinand cont de cerintele pescuitului la crap, dar totodata si pe "descoperirile" facute de cei care isi doresc sa fie cei mai buni in acest domeniu. In ultimii ani, atat in casting cat si in pescuit, s-a observat ca incarcarea tamburilor pana "la buza" nu este o solutie cand se vizeaza aruncarile la mare distanta, unde plecarea firelor cu bucle este un impediment. Asa ca, pescarii au inceput sa-si incarce tamburii cu 2-3mm sub buza de iesire, contrar mitului prin care un fir pus in exces asigura aruncari mai lungi. Inevitabil, tamburul se golea si pe spatele acestuia.
Aici a intervenit ideea : " de ce sa fie mai jos firul si pe spatele tamburului ?!".
Astfel  MX 14000 a venit cu inovatia de a aseza firul conic pe o mulineta cu tambur de 80mm, aspect nemaiintalnit pana in acest moment.  Din proiectarea  wormshaft-ului s-a realizat o  incarcare conica a firului pe tambur , perfect dreapta, care lasa pe fata acestuia o diferenta de 2-3mm, iar pe spate duce firul pana la nivelul tamburului.
Prin acest lucru, mulineta inglobeaza avantajele unei infasurari conice cu derulare usoara a spirelor, ale unui tambur de dimensiuni maxime si a pastrarii unei adancimi de minimum 2mm la buza tamburului, aspect atat de necesar in eliminarea buclelor la aruncare.
Mecanismul da conicitate asezarii firului indiferent de forma de la care se pleaca, astfel incat, de la un strat la altul, spirele din spate vor fi tot timpul mai inalte ca cele din fata.
Mulineta este prevazuta cu sistem de blocare a rotorului in pozitia optima aruncarii, atunci cand pik-up-up este ridicat. Astfel se elimina orice joc al mulinetei in timpul aruncarii. Din aceasta pozitie pik-up-up se cupleaza manual, ca in cazul mulinetelor cu pinten declansator. Sistemul protejeaza angrenajul, prin faptul ca pik-up-ul nu este  declansat de rotirea manivelei, manevra ce duce la mici fortari locale ale pinionului, aspect ce face ca mulinetele sa devina zgomotoase in timp. Totodata, prin cuplarea pik-up-ului manual, se protejeaza toate piesele componente ale sistemului, marind considerabil durata de utilizare a mulinetei.
Pik-up-ul se poate pune si automat, prin rotirea manivelei. Acest lucru este posibil daca antireversul este decuplat, dar in aceasta situatie  rotorul nu se mai blocheaza in timpul aruncarii.

Alte caracteristici :
- super slow oscillation 60
- rulmenti 8+1, de inalta precizie, din otel inoxidabil, capsulati impotriva apei si a prafului
- frana rapida, de mare precizie, pe baza de discuri carbontex
- asezare conica a firului din wormshaft
- disponibila in doua variante de adancime a tamburului ( MX 10000 si MX 14000 )
- "fusta" sub tambur pentru ca firul sa nu se infasoare accidental pe axul mulinetei.
- sistem clichet cu avertizare sonora  atat pentru reglarea franei, cat si pentru rotirea tamburului. 
- manivela slim cu infiletare directa in pinion.
- carcasa cat si piesele exterioare  in intregime de culoare neagra.
- suruburi asamblare din inox.
- saibe din teflon pentru reglarea inaltimii tamburului
- greutate 570g !

MX 14000 este construita pe principiul mulinetelor destinate pescuitului marin, avand protectie marita la oxidare pentru toate piesele componente !

      GARANTIE COMERCIALA  MULINETE  MX 14000 PLUS

   Garantia comerciala oferita de danmitranescu.ro pentru mulineta MX 14000 PLUS este de 3 ani.   Aceasta garantie consta in dreptul clientilor de a restitui produsul pe parcursul perioadei specificate si de a primi integral costul acestuia.

   Garantia comerciala se acorda in situatia in care clientul gaseste pe piata un produs similar* cu o valoare de pana la 1.000 lei* ce prezinta:

1.  avantaje evidente in utilizare sub urmatoarele aspecte:

-    greutate redusa.

-    asezarea firului.

-    viteza de recuperare.

-    sistem franare ( fixare ferma, plaja de lucru , alunecare fara fluctuatii ).

2.  piese componente corespondente cu materiale superioare sau care beneficiaza de tehnologii de prelucrare considerate mai bune :

-    rulmenti cu caracteristici de catalog superioare.

-    pinioane cu materiale sau tehnologii de prelucrare superioare.

-    tamburi din materiale mai tari sau cu greutate mai mica.

-    sistem de fixare mai bun al manivelei.

-    ax mai gros sau mai rezistent.

-    rezistenta la corodare mai buna pe oricare dintre piesele componente.

   Mulinetele MX 14000 PLUS beneficiaza de garantia comerciala si in situatia in care se gasesc  greseli de proiectare aferente produsului, ce duc la deteriorari ale pieselor sau creeaza disconfort in utilizare ( agatarea firului sub tambur sau cu rotorul, rasucirea accentuata a firului, bucle la lansare, … )

   *Prin “produs similar” se intelege orice mulineta de serie cu aceeasi marime a tamburului (80mm), existenta pe piata la data achizitiei,  iar pretul de maximum 1.000 lei pentru un astfel de produs  trebuie sa fie cel cu amanuntul, sa se regaseasca in  magazinele online de pe teritoriul Romaniei si sa nu faca obiectul unei promotii.  ( Cu exceptia MX 14000 CUSTOM )
GREUTATE570g
DIAMETRU TAMBUR80mm
NR. RULMENTI10
WORMSHAFTDA cu SLOW OSCILLATION
RAPORT DE RECUPERARE4,75 : 1
CAPACITATE TAMBUR 1500m/0,25mm sau 500m/0,40 in functie de model
CAPACITATE TAMBUR 2se achizitioneaza separat
GARANTIE3 ANI

Comenzile  peste  200 lei  beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT.
Comenzile intre 100 si 200 lei  au cost transport 15 lei.
Comenzile intre  0 si 100 lei au cost transport 25 lei.

Costurile de transport sunt valabile pentru orice locatie din Romania, indiferent de greutatea coletului, in aria de acoperie Fan Courier.
Pentru destinatii in afara ariei de acoperire Fan Courier, costurile suplimentare se calculeaza automat in comanda ta si sunt notate in rubrica "Total livrare". In situatia in care doresti eliminarea acestor costuri suplimentare, poti specifica in comanda adresa celui mai apropiat sediu Fan Courier de domiciliul tau, urmand sa ridici coletul de la sediul respectiv.

La primirea coletelor, iti recomandam sa verifici starea ambalajului, iar pentru cele care prezinta urme de deteriorare, lovituri sau indoituri ce pot afecta produsele din interior, te rugam sa refuzi livrarea.
in cazul in care orice unitate, accesoriu sau document lipseste din pachet, te rugam sa ne anunti in termen de 48 de ore de la primire. in caz contrar, societatea noastra nu isi asuma nici o despagubire de  completare a pachetului, numai  contra cost. De aceea, te rugam sa verifici atent continutul intregului pachet , in conformitate cu cele mentionate in factura si in comanda.

Produse Asemanatoare

Produse din aceeasi categorie