SET 6 AVERTIZORI CU STATIE TAZURA

Noul model de avertizori Tazura continua seria produselor prin care Dan Mitranescu  a dovedit ca o calitate ridicata a articolelor de pescuit se poate realiza si la un pret decent.


MODELUL ESTE INREGISTRAT LA OFICIUL UNIUNII EUROPENE PENTRU PROPRIETATE INTELECTUALA CU NR. 008579437-0001 *
FUNCTIA AUTO MUTE ESTE INREGISTRATA LA OFICIUL DE STAT PENTRU INVENTII SI MARCI CU NR. M2021/001815**


Seturile sunt prevazute cu penar.



Mai multe detalii

880,00 lei cu taxe

1521

Produs nou

Pe noul model de avertizori Tazura au fost incluse  functii utile, inovatoare, iar piesele electronice ofera maximum de calitate.
Partea mecanica a avertizorilor trebuia sa completeze ideea sub care acestia au fost conceputi, motiv pentru care rola de trece a firului este prevazuta cu ax din otel inox ce lucreaza in bucse de teflon, aspect ce asigura un rulaj fin, dar totodata o rezistenta maxima, avertizorii lucrand perfect atat sub tensiuni mici ale firului, cat si in conditii extreme in care solicitarea rolei este mare. 
Carcasa avertizorilor este construita din materiale de calitate, rezistente mecanic si la razele solare.
Avertizorii si statia au o rezistenta ridicata la umiditate, fiind proiectati sa functioneze sub jet continuu de apa.
 Functii avertizori Tazura:

- Functia ON/OFF pentru avertizori este activata de comutatorul ce se regaseste in partea inferioara a carcasei. Plasarea tijei intrerupatorului catre interior porneste avertizorul, iar plasarea tijei catre exterior opreste avertizorul.  Comutatorul mecanic are avantajul ca intrerupe total consumul avertizorului atunci cand acesta nu este folosit.
- Functia ON/OFF pentru statie se regaseste pe potentiometrul de volum. Cand cifra 0 este in dreptul gradatiei  statia este oprita. Potentiometrul se poate rotii continuu in ambele directii. La rotirea potentiometrului statia porneste, cifra 1 ( sau 7 ) ajunge in dreptul gradatiei si in aceasta pozitie statia are sonor mediu si afiseaza incarcarea bateriei timp de o secunda. La pozitia 2 statia intra pe "mute", iar pozitiile 3-6 cresc volumul gradual. 
- Functia Nivel Incarcare Baterie ofera posibilitatea de a verifica starea bateriilor la fiecare deschidere a avertizorilor sau a statiei.
La punerea in functiune a statiei pe treapta 1 sau 7, cele sase led-uri dispuse liniar se vor aprinde simultan, dupa care  ramane aprinsa timp de o secunda doar o parte dintre ele si astfel se indica nivelul de incarcare al bateriei.
La punerea in functiune a avertizorilor cele opt led-uri dispuse circular se vor aprinde intr-o rotatie completa, dupa care va ramane aprinsa timp de o secunda doar o parte dintre ele si astfel se indica nivelul de incarcare al bateriei. 
- Functia Volum avertizori ( potentiometrul V  de pe avertizori ) are pe treapta 1 "mute" si se regleaza in opt trepte, pe ultima treapta avertizorul avand cel mai ridicat volum.
- Functia Volum statie  ( potentiometrul V de pe aceasta ) se regleaza in opt trepte:  treptele 1 si 7 au volum mediu si verifica incarcare baterie la deschiderea statiei, treapta 2  "mute", iar treptele 3-6 cresc gradual volumul. Pozitia 0 inchide statia.
- Functia Sensibilitate ( potentiometrul S ) se regleaza  in opt trepte: 2cm, 3cm, 4cm, 6cm, 8cm, 10cm, 12cm si 15cm de fir trecut pe rola avertizorului pentru un semnal.
- Functia Ton ( potentiometrul T )are opt trepte cu tonalitati de la cele stridente pana la sunetele groase preferate de majoritatea pescarilor.
- Functia Culoare ( potentiometrul C ) este setabila in 6 culori diferite: mov, rosu, albastru, verde, galben, alb. Culoarea setata pe avertizor este preluata automat  pe statie la activarea avertizorului.
Functiile volum, sensibilitate, ton si culoare sunt asigurate de potentiometre cu opt trepte. Avantajul oferit de potentiometre este dat de faptul ca reglarea avertizorilor se face rapid in sensul dorit, fara a mai fi nevoiti sa trecem prin toate treptele. In acest fel scutim timp si anulam sunetele inutile si deranjante regasite in cazul setarii avertizorilor cu butoane push.
Cele opt trepte ale potentiometrelor ofera o plaja  larga de reglare a functiilor.
Reglarea functiilor pe avertizorii Tazura este asistata de opt  led-uri dispuse circular in jurul difuzorului, setarea avertizorilor fiind usor de facut inclusiv in conditii cu vizibilitate redusa.
- Functia Auto Mute, (  funtie inregistrata OSIM** ) aceasta inovatie adusa de Dan Mitranescu pe piata avertizoarelor de pescuit ofera posibilitatea ca avertizorul sa intre automat pe "mute" atunci cand lanseta este asezata pe acesta.  In acest fel sunt eliminate sunetele avertizorului la intinderea firului dupa  lansare sau oricand dorim sa reglam swingerul. Prin simpla ridicare si repunere a lansetei pe suport este intrerupt sunetul atat pe avertizor cat si pe statie. Daca se doreste un timp mai mare de intindere a firului, se repeta ridicarea scurta a lansetei de pe avertizor.
In timpul in care  functia Auto Mute este declansata de asezarea lansetei luminile functioneaza pe avertizor, iar pe statie sunt anulate. Dupa un minut de la asezarea lansetei pe avertizor acesta revine in modul de asteptare.
Activarea functiei Auto Mute se face prin apasarea butonului M de pe spatele avertizorului timp de doua secunde. Activarea este confirmata prin-un bip. Dezactivarea functiei se face prin reapasarea butonului M timp de doua secunde sau prin inchiderea avertizorului. Dezactivarea functiei cu ajutorul butonului M se poate face dupa un minut de la activare.
Atentie! Functia Auto Mute este influentata de razele  soarelare atunci cand fotocelulele nu sunt acoperite complet de lanseta motiv pentru care functia se declanseaza prin asezarea lansetei pe avertizor doar cand lumina solara nu este atat de puternica, respectiv  seara, noaptea si dimineata.
In restul perioadei, cand razele solare ajung la o intensitate mai mare, funtia se poate utiliza/declansa prin atingerea cu lanseta a fotocelulei din partea dreapta, ideea fiind ca in plin soare este necesara o cat mai buna acoperire a fotocelulei din partea dreapta pentru a obtine astfel intarzierea de un minut a sunetelor. Functia se poate declansa inclusiv prin simpla acoperire a fotocelulei cu degetul.
Functia Auto Mute ridica consumul avertizorului cu 5%.
-Functia Antifurt este tot o inovatie adusa de Dan Mitranescu avertizorilor  inca din anul 2016.
Functia se activeaza prin apasarea butonului F de pe spatele avertizorului timp de doua secunde si este confirmata sonor prin sunet specific de alarma timp de 5 secunde.   Functia se dezactiveaza  apasand din nou butonul F timp de doua secunde, actiunea fiind confirmata printr-un bip scurt.
Prin activarea functiei Antifurt, la ridicarea lansetei de pe avertizor, atat avertizorul cat si statia dau timp de 5 secunde semnal specific de alarma. Daca avertizorul este setat pe "mute", semnalul de alarma este dat numai de statie cu conditia ca aceasta sa aiba sonorul activat. Concomitent, led-ul aferent avertizorului se aprinde pe statie. Functia Antifurt  creste consumul avertizorului cu 5%
- Functia Conect  completeaza functia antifurt si totodata previne orice intrerupere a semnalului intre avertizor si statie, cum ar fi iesirea din raza de emisie a avertizorilor sau din alte cauze neprevazute. Functia Conect se poate activa pe un singur avertizor, respectiv cel mai expus riscului de a pierde semnalul. ( cel mai indepartat, ... )
La activarea functiei, daca legatura intre avertizor si statie se intrerupe aceasta da semnal specific de alarma, iar led-ul aferent avertizorului se aprinde.
Functia Conect se activeaza prin apasarea simultana a butoanelor F si M de pe spatele avertizorului. Atat statia cat si avertizorul vor emite trei bipuri scurte, iar statia emite trei semnale scurte luminoase pe ledul aferent avertizorului. Functia Conect este activata.
Functia Conect se dezactiveaza automat la inchiderea avertizorului.
Functia Conect creste consumul avertizorului cu 5%.

- Functia Recall ofera posibilitatea de a verifica ultima activitate de pe statie, respectiv ultima lanseta care a dat semnal sau care a fost utilizata. Prin  apasarea butonului R de pe statie ( cel din dreapta ) se aprinde led-ul aferent ultimei activitati. Functia este utila pentru a depista ultima lanseta schimbata sau atunci cand in urma unui bip nu am reusit in timp util sa depistam avertizorul care l-a produs.
- Functia Vibratie este activata prin apasarea butonului Z de pe statie ( butonul din stanga ) si este dezactivata in acelasi mod. La activarea Functiei Vibratie sunetele statiei sunt insotite de vibratii ale acesteia.
- Functia adaugare / stergere avertizori.  Pentru a adauga avertizori pe statie se apasa butonul A de pe statie ( butonul din centru ) timp de 3 secunde, pana cand statia scoate un bip scurt. Se elibereaza butonul, dupa care se apasa din nou pentru selectarea canalului pe care dorim sa adaugam un nou avertizor. La fiecare apasare a butonului se schimba de la stanga la dreapta canalul de receptie. Acest lucru este confirmat prin aprinderea led-ului aferent. Dupa ce am selectat canalul se activeaza noul avertizor ( se roteste rola acestuia pentru a emite semnale sonore ). Se asteapta pana cand se sting toate led-urile. In acest moment avertizorul este recunoscut si setat pe statie. 
Culoarea stabilita pe avertizor din butonul C se schimba automat si pe statie, pe canalul pe care avertizorul a fost setat.
Pentru stergerea tuturor avertizorilor de pe statie se apasa butonul A de pe statie timp de aproximativ 10 secunde, pana cand se aude un bip lung. In acest moment toti avertizorii sunt scosi de pe statie.
Statia accepta maximum 6 avertizori.
- Functia Avertizare baterie slaba. In momentul in care bateria avertizorilor ajunge la un nivel minim de functionare, acestia vor emite semnale luminoase pe primul led din cercul de led-uri la intervale de  10 secunde.
 In momentul in care bateria receptorului ajunge la un nivel minim de functionare, statia va emite semnale luminoase simultan pe toate led-urile.
- Functia drop/run diferentiaza prin tonalitate miscarea firului inainte sau inapoi, atat pe statie cat si pe avertizor. 
Pe "drop" led-ul de pe statie palpaie interminent in timpul miscarii si inca 20 secunde dupa aceea, iar pe "run" led-ul palpaie rapid in timpul miscarii, dupa care ramane aprins continuu inca 20 secunde.
Pe "drop" led-urile  se vor aprinde in sens trigonometric, iar pe "run" led-urile  se vor aprinde in sensul acelor de ceasornic .  
- Distanta de emisie este de 150m-200m in functie de nivelul de incarcare al bateriilor. Garantat !
- Rola avertizorului este prevazuta cu ax din otel inox si lagare din teflon pentru o rulare perfecta si rezistenta maxima.
Avertizorii sunt prevazuti cu mufa universala pentru swingere. In timpul miscarii swingerului acesta lumineaza intermitent, iar cand se opreste lumineaza continuu inca 20 secunde.
- Surubul avertizorului este confectionat din inox, are filet universal si este prevazut cu contrapiulita din inox.

Carcasa avertizorilor prezinta robustete, iar finisajele completeaza calitatea componentelor si ridica produsul la nivel premium.  
Carcasa nu se deterioreaza sub razele solare ( nu devine lipicioasa ) asa cum se intampla in multe ale cazuri cu produse similare.

Avertizorii si statia functioneaza cu baterii de 9V si au un consum redus.  O baterie alcalina  de calitate  poate tine functional avertizorul un sezon  ( aprox. 20 partide) , iar  statia are nevoie de doua astfel de baterii pentru aceeasi perioada de pescuit.
Recomandam folosirea bateriilor alkaline pentru o functionare sigura si indelungata a avertizorilor.
Setul de avertizori este prevazut cu penar pentru transport.

INTRETINERE AVERTIZORI. 
In conditii normale de folosire avertizorii Tazura nu au nevoie de o intretinere speciala, dar exista  situatii in care trebuie sa intervenim asupra lor.
1. In cazul in care avertizorii sunt scufundati in apa sau avem suspiciuni ca apa a patruns in ei,  este recomandat sa le desfacem carcasa pentru a lasa partile electronice sa se usuce foarte bine. Acestea sunt rezistente la actiunea apei, dar mentinerea indelungata in umiditate le poate afecta functionarea. ( carcasa este prinsa in 5 suruburi )
2. In situatia in care potentiometrele dau bip-uri false ( din cauza patrunderii prafului, a uleiurilor, ... in zona de contact) este necesara curatarea acestora cu un spray de contacte. Operatia se face rapid prin scoaterea butoanelor si pulverizarea spray-ului la interior, pe potentiometre, prin orificiul de sub buton. Dupa aceasta, se pun butoanele la loc si se rotesc pe toata plaja de reglare de cateva ori, pana cand potentiometrul functioneaza corect.
Operatia se face cel mai bine prin desfacerea carcasei si pulverizarea spray-ului pe toata suprafata potentiometrelor, pentru o curatare cat mai eficienta a acestora. 
3. Este recomandat ca la intervale mai mari de timp sa se inspecteze avertizorul la interior, sa se curate eventuale urme de oxidare ( cu WD40 sau alte substante asemanatoare) si sa se curate potentiometrele cu spray de contacte.
Totodata se curata si se unge axul rotitei ( tot cu WD40 )
In felul acesta veti dispune o lunga perioada de timp de un set de avertizori perfect functional din toate punctele de vedere.

Potentiometrele au butoanele acoperite cu folie specifica produselor noi. Aceasta se poate indeparta.

GARANTIA comerciala  este de un an si este asigurata direct de magazinul nostru, din stoc propriu, fiind cea mai sigura si rapida garantie pentru avertizori ( si nu numai ), asa cum am demonstrat in cei peste 20 de ani de activitate in domeniul articolelor de pescuit.

MODELUL ESTE INREGISTRAT LA OFICIUL UNIUNII EUROPENE PENTRU PROPRIETATE INTELECTUALA CU NR.008579437-0001
**FUNCTIA AUTO MUTE ESTE INREGISTRATA LA OFICIUL DE STAT PENTRU INVENTII SI MARCI CU NR. M2021/001815
ATRAGEM ATENTIA  REPRODUCEREA MODELULUI SI/SAU  FOLOSIREA FUNCTIEI AUTO MUTE PE PRODUSE SIMILARE  SUNT ILEGALE!













GARANTIEUN AN

Comenzile  peste  250 lei  beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT.
Comenzile intre 100 si 200 lei  au cost transport 18 lei.
Comenzile intre  0 si 100 lei au cost transport 25 lei.

Costurile de transport sunt valabile pentru orice locatie din Romania, indiferent de greutatea coletului, in aria de acoperie Fan Courier.
Pentru destinatii in afara ariei de acoperire Fan Courier, costurile suplimentare se calculeaza automat in comanda ta si sunt notate in rubrica "Total livrare". In situatia in care doresti eliminarea acestor costuri suplimentare, poti specifica in comanda adresa celui mai apropiat sediu Fan Courier de domiciliul tau, urmand sa ridici coletul de la sediul respectiv.

La primirea coletelor, iti recomandam sa verifici starea ambalajului, iar pentru cele care prezinta urme de deteriorare, lovituri sau indoituri ce pot afecta produsele din interior, te rugam sa refuzi livrarea.
in cazul in care orice unitate, accesoriu sau document lipseste din pachet, te rugam sa ne anunti in termen de 48 de ore de la primire. in caz contrar, societatea noastra nu isi asuma nici o despagubire de  completare a pachetului, numai  contra cost. De aceea, te rugam sa verifici atent continutul intregului pachet , in conformitate cu cele mentionate in factura si in comanda.

Produse Asemanatoare

Produse din aceeasi categorie